ČESKÉ NEZÁVISLÉ DOPRAVNÍ SDRUŽENÍ
WWW.CNDS.CZ

Mediální servis ...

Zprávy z novin, elektronických médií, oficiálních tiskových zpráv týkajících se dopravy na teplicku. Nemůžeme být všude, ale umíme pro Vás informace hledat.
Veolia Transport Česká republika získává Dopravní podnik Teplice
(10.01.2007, Veolia web)
Česká republika
Těsně před vánoci uzavřela společnost Veolia Transport Česká republika smlouvu na odkoupení 100% podílu ve společnosti Dopravní podnik Teplice s.r.o. (DPT). DPT je v České republice první a jedinou soukromou společností provozující městskou dopravu. Provozuje 52 trolejbusů a 48 autobusů v Teplicích, stotisícových lázních na severu Čech, nedaleko česko-německých hranic.
V roce 2006 byly výnosy DPT přibližně 12 milionů EUR. Vedení společnosti očekává zvýšení výnosů v roce 2007 o další 3 miliony EUR, neboť společnost získala osmiletou smlouvu na provoz meziměstských linek v ústeckém regionu.
Skupina Veolia Transport a DPT začali spolupracovat ihned po podepsání smlouvy a to na výměně městských a meziměstských autobusů vhodných pro nově získané provozy. "Jsme velmi rádi, že se DPT připojil k naší skupině. Ve spolupráci s vedením DPT nyní disponujeme znalostmi provozu trolejbusů. Tato zkušenost bude hrát klíčovou roli v dalších projektech městské dopravy v České republice a na Slovensku a samozřejmě také pomůže rozvoji dalších projektů ve střední Evropě“, říká Petr Moravec, generální ředitel Veolia Transport Česká republika.
::Úvod ::Redakce ::Kontakt